KLANTCASUS

Frank weet de Eplucon-sfeer te pakken.”

Joost Folmer, Eplucon
Op de vraag of Joost Folmer, algemeen directeur van Eplucon, ByFrankies zou aanbevelen, zegt hij adrem: “Nee, dan wordt hij nog drukker, ha ha.” Het is een grap natuurlijk, want Frank van Steeg komt al jaren bij Eplucon over de vloer. Hij is vaste kok op locatie hier.

“Wij werken graag met Frank. Hij voelt goed aan wat wij willen en dan komt het ook helemaal voor elkaar, zoals met het laatste kerstdiner dat we voor medewerkers hebben gehouden,” zegt Joost.

Joost: “In 2022 was mijn vader nog aan het bedrijf verbonden. Hij wilde een echt luxe, verfijnd kerstdiner met zeven gangen. Frank is in staat om een exclusief diner op locatie te koken voor een grote groep mensen.”
“Daar kregen we ook wel weer wat feedback op, want niet iedereen houdt van heel exclusief eten. Er zijn ook mensen die dat té vinden. Frank kan dan heel goed schakelen en rekening houden met een gemêleerd gezelschap. Vorig jaar serveerde hij wat meer toegankelijk eten. Het was nog steeds van uitstekende kwaliteit eten en luxe ook, maar minder exotisch. Dat voelt hij heel goed aan. En alles was mooi gedecoreerd. Er waren overal kerstbomen, kerstversiering, tapijten, lampjes, het was af,” zegt Joost.

Productlancering

In het voorjaar verzorgde Frank de dealerdag. Joost: “We hadden de hal omgetoverd tot een sfeervolle ontvangstruimte voor 130 gasten. Die dag zouden we negen nieuwe producten introduceren. Dus we wilden onze dealers enthousiast maken om die producten te gaan verkopen. We hadden Frank ingehuurd om het perfecte plaatje neer te zetten. Hij weet heel goed hoe we het willen hebben. Het moet er leuk uit zien. Het hoeft niet over de top.”
“Er werd een keuken opgebouwd, er was een koffiehoek. Frank had zijn trailer meegenomen die we als podium gebruikten. Hij had verlichting geregeld om producten extra uit te lichten. Her en der stonden decoratieve kratjes. Op de tafels stond groen. De gasten kregen bij aankomst koffie met wat lekkers, daarna een uitstekende lunch en toen nog eens een borrel met heerlijke hapjes. Hij had het tiptop voor elkaar.”
“Frank denkt mee. We hadden bijvoorbeeld een deel van het magazijn vergeten af te schermen. Dan regelt hij zelf nog even wat doeken en dan is het ook weer voor elkaar. Frank weet de Eplucon-sfeer goed te pakken, hij heeft dat in de vingers. Onze klanten waren enthousiast. Het totaalplaatje klopte gewoon,” zegt Joost.

Nostalgisch

Joost: “Ook de jaarlijkse zomerbarbecue verzorgde Frank voor ons. Ongeveer zeventig mensen komen er tijdens deze gezellige gelegenheid. Hij tovert een heel leuke sfeer met een ouwe Pick up en een Smoker achterop. Daarop grillt hij vlees en hij neemt ook wel eens de vleeswieg mee. Dat doet hij heel slim. Frank is altijd in staat om je te verrassen. Ook al komt hij al zo lang bij ons, het is altijd weer anders.”